Ten, kdo má rád zeleninu, nebude žádnou další přílohu potřebovat.
Ingredience
Nádivka:
3 lžíce máslo
1 cibule
2 stroužky česnek
4 lžíce strouhanka
50 g nasekané ořechy
2 lžíce nasekaná petrželka
Dále je potřeba:
4 kuřecí stehna
500 g mrkev
1 kedlubna
1 červená cibule
1 menší pórek
1 palička česnek
trocha soli a mleté papriky
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme nádivku. Na másle orestujeme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přendáme do misky k ostatním surovinám, osolíme, promícháme a necháme zchladnout.
Kuřecí stehna omyjeme a od kraje oddělíme kůži od masa. Prsty vytvoříme kapsu, kterou naplníme připravenou nádivkou. Okraje zajistíme párátkem. Stehna svrchu osolíme a posypeme sladkou paprikou.
Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Celou paličku česneku napříč rozkrojíme. Přendáme do pekáče, osolíme a promícháme.
Na zeleninu položíme stehna, mírně podlijeme vodou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 185 °C asi hodinu, občas zkontrolujeme a podle potřeby maso polijeme vypečenou šťávou. Podáváme s vařeným bramborem posypaným petrželkou.
Komentáře
Doporučené recepty: