Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Mrkvový guláš na pivu

488_1442306872_mrkvovy%20gulas_newsthumb_610 Mrkvový guláš na pivu

Je výborný například s celerovou kaší.

Ingredience

2 lžíce slunečnicový olej
1 kg hovězí maso
1 cibule
10 ks mrkev
2 lžíce hladká mouka
500 ml tmavé pivo
1 hovězí bujon
špetka soli a pepře
špetka cukru
3 bobkové listy
1 větší snítka tymiánu

Postup přípravy

1. Olej rozpálíme v litinovém kastrolku nebo pekáčku a maso opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo a zhnědlo (asi 10 minut). Pak maso vyndáme a v kastrolu opečeme nakrájenou cibuli s mrkví. Posypeme hladkou moukou a zamícháme.

2. Maso vrátíme k zelenině, podlijeme pivem a rozdrobíme kostku bujonu. Ochutíme solí, pepřem, cukrem, přidáme bobkový list a tymián a pár minut povaříme.

3. Přiklopíme a při 160 °C pečeme příbližně 2,5 hodiny, dokud maso nezměkne.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře


Doporučené recepty:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons