Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Medové jidášky

Medové jidášky

Medové jidášky. Podávejte je čerstvé, to jsou nejlepší.

Ingredience

  • 250 ml mléko
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 30 g droždí
  • 500 g mouka hladká
  • 120 g tuk
  • 2 ks vejce
  • sůl
  • 80 g med

Postup přípravy
Ve 100 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí se lžící cukru a mouky, necháme vzejít kvásek.
Žloutky, rozpuštěný tuk, med a zbytek mléka prošleháme, postupně přidáváme špetku soli, mouku a kvásek. Těsto pořádně prohněteme a necháme kynout v teple 40–60 minut.
Z těsta vyválíme tenké proužky, které stočíme do tvaru šneka. Necháme ještě asi 15 minut dokynout.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut. Ještě horké můžeme potřít vodou s trochou moučkového cukru a rumu.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons