Medové jidášky. Podávejte je čerstvé, to jsou nejlepší.
Ingredience
- 250 ml mléko
- 1 lžíce cukr krupice
- 30 g droždí
- 500 g mouka hladká
- 120 g tuk
- 2 ks vejce
- sůl
- 80 g med
Postup přípravy
Ve 100 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí se lžící cukru a mouky, necháme vzejít kvásek.
Žloutky, rozpuštěný tuk, med a zbytek mléka prošleháme, postupně přidáváme špetku soli, mouku a kvásek. Těsto pořádně prohněteme a necháme kynout v teple 40–60 minut.
Z těsta vyválíme tenké proužky, které stočíme do tvaru šneka. Necháme ještě asi 15 minut dokynout.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut. Ještě horké můžeme potřít vodou s trochou moučkového cukru a rumu.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: