Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Masovo-zeleninová žemlovka

Masovo-zeleninová žemlovka

Masovo-zeleninová žemlovka.Je to jednoduché, ale moc dobré pohoštění třeba pro návštěvy.

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 malý špalíček pórek
  • na smažení olej
  • 200 g drůbeží játra
  • 4 (8 nožiček) párek
  • 100 g zelený hrášek
  • trocha sůl a pepř
  • 2 lžíce kečup
  • 100 g červené zelí (sterilované)
  • na vymazání formy máslo a strouhanka
  • 4 vejce
  • 100 ml mléko
  • balíček toastový chleba

 

ostup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a společně s pórkem nasekáme na kostičky. Vhodíme do pánve a na oleji lehce orestujeme. K cibulce přidáme pokrájená jatýrka a také lehce osmažíme.

  2. Párky pokrájíme na kolečka a smícháme společně s játry a hráškem. Směs ochutíme solí, pepřem a kečupem. Na závěr přimícháme vymačkané červené zelí.

  3. Zapékací mísu vymažeme máslem a lehce vysypeme strouhankou. Ve větším hlubokém talíři našleháme vejce s mlékem a osolíme. Namáčíme do nich toastový chléb.

  4. Namočeným chlebem vyložíme dno zapékací mísy, poté naneseme masovou směs se zeleninou a opět zakryjeme namočenými plátky chleba. Zbylou vaječnou směs nalijeme na povrch.

  5. Směs v zapékací míse lehce svrchu osolíme a poklademe plátky másla.

  6. Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a necháme vše společně zapéct přibližně 30 minut. Podáváme teplé.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons