Masovo-zeleninová žemlovka.Je to jednoduché, ale moc dobré pohoštění třeba pro návštěvy.
Ingredience
- 1 cibule
- 1 malý špalíček pórek
- na smažení olej
- 200 g drůbeží játra
- 4 (8 nožiček) párek
- 100 g zelený hrášek
- trocha sůl a pepř
- 2 lžíce kečup
- 100 g červené zelí (sterilované)
- na vymazání formy máslo a strouhanka
- 4 vejce
- 100 ml mléko
- balíček toastový chleba
ostup přípravy
-
Cibuli oloupeme a společně s pórkem nasekáme na kostičky. Vhodíme do pánve a na oleji lehce orestujeme. K cibulce přidáme pokrájená jatýrka a také lehce osmažíme.
-
Párky pokrájíme na kolečka a smícháme společně s játry a hráškem. Směs ochutíme solí, pepřem a kečupem. Na závěr přimícháme vymačkané červené zelí.
-
Zapékací mísu vymažeme máslem a lehce vysypeme strouhankou. Ve větším hlubokém talíři našleháme vejce s mlékem a osolíme. Namáčíme do nich toastový chléb.
-
Namočeným chlebem vyložíme dno zapékací mísy, poté naneseme masovou směs se zeleninou a opět zakryjeme namočenými plátky chleba. Zbylou vaječnou směs nalijeme na povrch.
-
Směs v zapékací míse lehce svrchu osolíme a poklademe plátky másla.
-
Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a necháme vše společně zapéct přibližně 30 minut. Podáváme teplé.
Komentáře
Doporučené recepty: