Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Máslová treska s vinnou pěnou

Máslová treska s vinnou pěnou

Právě delikátní pěna udělá z tohoto jednoduchého pokrmu sváteční pochoutku.

Ingredience

800 g treska
1 citron
3 šalotky
2 lžíce olej
50 g máslo
1 stonek plochá petržel
sůl podle potřeby
trocha provensálského koření

Zámecké brambory:
1 kg brambory
100 g máslo
1 stonek plochá petržel
trocha soli

Vinná pěna:
200 ml bílé víno
1 žloutek
5 kuliček celý pepř
trocha soli
50 ml smetana

Postup přípravy

1. Rybí filety omyjeme a osušíme. Omytý citron nakrájíme společně se šalotkou na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme nakrájený citron se šalotkou, petrželové listy a osolené filety z tresky. Lehce posypeme provensálským kořením a na velice mírném ohni pečeme 12 minut.

2. Brambory oškrábeme, za pomoci malého nože nakrájíme na měsíčky a všechny hrany okrájíme dohladka. Uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme a přidáme máslo a nadrobno nasekané lístky petržele. Prohřejeme.

3. Na vinnou pěnu nalijeme do kastrůlku bílé víno, přidáme kuličky celého pepře a mírně osolíme. Svaříme o polovinu a necháme částečně vychladnout. Přecedíme do nerezové mísy, přidáme žloutek a ve vodní lázni vyšleháme metlou do tuhé pěny. Na závěr vmícháme smetanu a případně dochutíme solí.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons