Marinovaný bůček na medu.Maso získá díky medu a hořčici zvláštní nasládlou chuť.
Ingredience
- 500g vepřový bůček
- podle potřeby sůl
- 3 lžíce med
- 3 lžíce olivový olej
- 1 lžíce polotučná hořčice
- 3 stroužky česnek
- celý barevný pepř
Postup přípravy
Maso očistíme, opláchneme a osušíme. Kůži nařízneme tak, aby vznikly kostičky, a bůček ze všech stran nasolíme.
V mističce našleháme med a olivový olej do hladké směsi. Přidáme hořčici a sůl.
Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Medovou marinádou polijeme maso ze všech stran. Nahoru naskládáme plátky česneku a maso ještě posypeme nahrubo nadrceným pepřem.
Takto naložené maso vložíme do lednice a necháme do druhého dne odležet. Potom ho dáme péct v pekáčku s poklicí. Pečeme i s marinádou a lehce podlijeme vodou.
Když je maso měkké, poklici odklopíme a necháme nakrájenou kůrčičku zezlátnout. Upečené maso podáváme ještě teplé, nakrájené na plátky, nebo i studené.
Komentáře
Doporučené recepty: