Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Marinovaný bůček na medu

Marinovaný bůček na medu

Marinovaný bůček na medu.Maso získá díky medu a hořčici zvláštní nasládlou chuť.

Ingredience

  • 500g vepřový bůček
  • podle potřeby sůl
  • 3 lžíce med
  • 3 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce polotučná hořčice
  • 3 stroužky česnek
  • celý barevný pepř

Postup přípravy
Maso očistíme, opláchneme a osušíme. Kůži nařízneme tak, aby vznikly kostičky, a bůček ze všech stran nasolíme.
V mističce našleháme med a olivový olej do hladké směsi. Přidáme hořčici a sůl.
Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Medovou marinádou polijeme maso ze všech stran. Nahoru naskládáme plátky česneku a maso ještě posypeme nahrubo nadrceným pepřem.
Takto naložené maso vložíme do lednice a necháme do druhého dne odležet. Potom ho dáme péct v pekáčku s poklicí. Pečeme i s marinádou a lehce podlijeme vodou.
Když je maso měkké, poklici odklopíme a necháme nakrájenou kůrčičku zezlátnout. Upečené maso podáváme ještě teplé, nakrájené na plátky, nebo i studené.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons