Velice chutné Vánoční cukroví s jednoduchou přípravou.
Ingredience
Těsto:
200 g hladká mouka
100 g máslo
100 g cukr
1 vanilkový cukr
100 g oloupané strouhané mandle
1 vejce
1 žloutek
šťáva z 1 citronu
čokoládová poleva podle potřeby
Náplň:
2 vejce
100 g cukr krupice
300 g máslo
1 vanilkový cukr
5 lžic rum
Postup přípravy
Z mouky, másla, obou cukrů, mandlí, vejce, žloutku a šťávy z citronu vypracujeme hladké těsto, které dáme do chladna odpočinout.
Těsto vyválíme na plát asi 2 mm silný a krájíme čtverečky 5 x 5 cm. Ty natáčíme na kovové trubičky tak, aby se konce lehce překrývaly. Pečeme je ve vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 10 minut. Po upečení je opatrně sejmeme a okraje trubiček zdobíme čokoládovou polevou.
Příprava náplně: Vejce s cukrem šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí a pak necháme vychladnout. Máslo utřeme s vanilkovým cukrem a postupně do něj zašleháme vychladlou vaječnou hmotu a rum. Krém je pak jemný a trvanlivější.
Komentáře
Doporučené recepty: