Jednoduché mandlové cukroví, které potěší vaše chuťové buňky.
Ingredience
Těsto:
60 g změklé máslo
130 g cukr moučka
1/2 lžičky nastrouhaná citronová kůra
100 g mleté mandle
2 vejce
150 g hladká mouka
Krém:
400 ml mléko
100 g cukr krupice
1,5 vanilkový pudink
250 g máslo
pár kapek mandlového aroma
Na ozdobu:
1 čokoládová poleva
celé loupané mandle
Postup přípravy
Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme moučkový cukr, citronovou kůru, mleté mandle, vejce a mouku. Vše zpracujeme na hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme alespoň 30 minut v chladu odpočinout.
Vál posypeme moukou a z těsta vyválíme placku silnou asi 4–5 mm.
Vykrájíme cukroví, přeneseme je na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 15 minut.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme ho vychladnout, pak zašleháme změklé máslo a mandlové aroma. Polovinu cukroví potřeme krémem, přiklopíme druhou polovinou, namáčíme v čokoládové polevě a ozdobíme mandlí.
Komentáře
Doporučené recepty: