Mandlová sekaná. Zvolila jsem trochu jinou přílohu, ale kdo chce, může si ji dát jen s bramborem.
Ingredience
- 500 g mleté hovězí maso
- strouhanka podle potřeby
- 1 vejce
- 1 hrst nasekaná čerstvá petrželka
- 2 stroužky česnek
- 2 hrsti mandlové lupínky
- trocha soli
- trocha čerstvě mletého pepře čtyř barev
- olej podle potřeby
- 300 g rýže
- 1 sklenice lečo
- 1 cuketa
- 1 bílá paprika
- trocha balsamika
- provensálské koření podle chuti
Postup přípravy
-
Ve větší míse smícháme mleté hovězí maso, hrst strouhanky, vejce, nasekanou petrželku, mandlové lupínky a prolisovaný česnek.
-
Směs dochutíme solí a pepřem a pořádně promícháme. Vytvarujeme válec a vložíme ho do vymazaného pekáče. Posypeme zbylými mandlovými lupínky a pečeme 45 minut.
-
Zatím uvaříme rýži v osolené vodě doměkka.
-
Zvlášť v hrnci prohřejeme zeleninové lečo a přidáme na menší kousky nakrájenou cuketu a bílou papriku. Okořeníme provensálským kořením a dochutíme troškou balsamikového octa.
-
Uvařenou rýži polijeme zeleninovým lečem a podáváme s mandlovou sekanou.
Komentáře
Doporučené recepty: