Díky kukuřičné krupici mají krásnou barvu.
Ingredience
8 ks brambory
1 velký květák
250 g instantní kukuřičná krupice
2 lžíce kukuřičný škrob
3 vejce
trocha soli a majoránky
1 lžička kypřicí prášek
olej na smažení
Postup přípravy
Brambory uvaříme a rozmačkáme. Květák uvaříme v páře, neměl by být příliš změklý. Po uvaření ho také rozmačkáme na malé kousky.
Brambory i květák dáme do mísy. Přidáme krupici, škrob, vejce, sůl, majoránku a kypřicí prášek. Vše dobře promícháme. Navlhčenýma rukama tvoříme karbanátky, které smažíme v pánvi na oleji dozlatova. Podáváme s vařenými bramborami.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: