Kuřecí řízečky s chřestem. Vařím pravidelně teplé večeře a někdy je problém vymyslet, co na stůl, abych u přípravy nemusela trávit čas, který po příchodu z práce beztak nemám. Kuřecí masíčko je hotové hned a chřest mu dodá správný šmak.
Ingredience
- 4 kuřecí prsa
- chřest
- olej
- 1/2 kostky vývar zeleninový
- citrónová kůra
Postup přípravy
-
Omyté kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme strouhanou citronovou kůrou. Chřest omyjeme, odřízneme dřevnaté konce a pokrájíme na menší kousky.
-
Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí řízky po obou stranách osmažíme. Maso vyjmeme. Do vypečeného tuku přidáme kousek másla a chřest na něm orestujeme. Přilijeme trochu vody, přidáme díl kostky zeleninového vývaru a dusíme asi 5–10 minut. Plátky masa podáváme s připraveným chřestem. Řízky nakrájíme na tenké plátky a podáváme s takto připraveným chřestem.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: