Mufloní maso by bez naložení mělo příliš silný pach.
Ingredience
1 krk z muflona
pár snítek z rozmarýnu
trocha soli a drceného černého pepře
olivový olej podle potřeby
1 šalotka
2 stroužky česnek
400 g čerstvý špenát
2 lžíce smetana
Postup přípravy
Omyté a odležené maso zbavíme většího množství loje a i s kostí ho prošpikujeme větvičkami rozmarýnu. Osolíme, posypeme pepřem a potřeme olejem. Krk necháme nejméně 24 hodin odležet v lednici.
Druhý den maso zprudka osmahneme ze všech stran a pak je pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi hodinu doměkka. Upečené maso zabalíme do alobalu a necháme ještě 10 minut odpočívat. Výpek zalijeme troškou vody a odvaříme vše i po stranách pekáčku. Šťávu varem zredukujeme na hustou tekutinu.
Šalotku a česnek nakrájíme na plátky a zpěníme na oleji. Přidáme propraný špenát, krátce a rychle orestujeme a zastříkneme smetanou. Dochutíme solí. Maso nasekáme i s kostí na plátky, špenát rozdělíme na talíře a doplníme plátky masa. Ozdobíme rozmarýnem a přelijeme šťávou.
Komentáře
Doporučené recepty: