Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Krk z muflona se špenátem a rozmarýnem

Krk z muflona se špenátem a rozmarýnem

Mufloní maso by bez naložení mělo příliš silný pach.

Ingredience

1 krk z muflona
pár snítek z rozmarýnu
trocha soli a drceného černého pepře
olivový olej podle potřeby
1 šalotka
2 stroužky česnek
400 g čerstvý špenát
2 lžíce smetana

Postup přípravy

Omyté a odležené maso zbavíme většího množství loje a i s kostí ho prošpikujeme větvičkami rozmarýnu. Osolíme, posypeme pepřem a potřeme olejem. Krk necháme nejméně 24 hodin odležet v lednici.
Druhý den maso zprudka osmahneme ze všech stran a pak je pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi hodinu doměkka. Upečené maso zabalíme do alobalu a necháme ještě 10 minut odpočívat. Výpek zalijeme troškou vody a odvaříme vše i po stranách pekáčku. Šťávu varem zredukujeme na hustou tekutinu.

Šalotku a česnek nakrájíme na plátky a zpěníme na oleji. Přidáme propraný špenát, krátce a rychle orestujeme a zastříkneme smetanou. Dochutíme solí. Maso nasekáme i s kostí na plátky, špenát rozdělíme na talíře a doplníme plátky masa. Ozdobíme rozmarýnem a přelijeme šťávou.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons