Krémová rajčatová polévka. Vydatná polévka je naprosto univerzální. Můžeš ji jíst k snídani, k obědu a pochutnat si i při večeři. Možná se ti tento recept na rajskou bude zdát poněkud netradiční, ale věř mi, pochutnáš si.
Ingredience
- 1 lžíce mouka hladká
- 1 lžička máslo
- 100 g smetana
- hrst petrželka
- 2 žloutek
- 3 lžíce rajský protlak
Postup přípravy
Krajíce chleba nakrájíme na kostky, které dáme do předehřáté trouby péct zhruba na 15 minut. Mouku smícháme se smetanou, přidáme rajčatový protlak, tři hrnky vody a špetku soli. Polévku necháme vařit na mírném ohni (15 minut). Žloutky smícháme s máslem ve zvláštním hrnci (nebo v polévkové míse). Pak přes ně vylijeme horkou polévku. Pomalu promícháme a přidáme hrst nadrobno nasekané petrželové natě. Hotovou polévku sypeme opečenými kostkami chleba.
Komentáře
Doporučené recepty: