Můžu zaručit, že se po nich jen zapráší.
Ingredience
Těsto:
600 g hladká mouka
1 kostka droždí
2 lžíce cukr krystal
1 vanilkový cukr
125 g máslo
1/2 ks kypřicí prášek
špetka soli
1/2 ks citronová kůra
125 ml mléko
Náplň:
370 g měkký polotučný tvaroh
170 g cukr moučka
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudink
1 vejce
1 hrst rozinky
Dokončení:
150 g máslo
2 lžíce rum
na posypání moučkový cukr
Postup přípravy
Do důlku v mouce rozdrobíme droždí, přidáme cukry, nastrouhané máslo, prášek do pečiva, špetku soli, citronovou kůru a lehce vlažné mléko. Zpracujeme těsto, které hned rozválíme na placku a nakrájíme na čtverce.
Tvaroh prošleháme s cukry, vanilkovým pudinkem, vejcem a předem spařenými rozinkami. Na střed každého čtverce naneseme lžičkou tvarohovou náplň a vždy protilehlé konce spojíme a stlačíme k sobě, aby se koláčky během pečení nerozlepily.
Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C, dokud nezačnou lehce zlátnout. Pak koláčky vyndáme z trouby a hned potíráme rozpuštěným máslem promíchaným s rumem. Nakonec je jemně pocukrujeme.
Komentáře
Doporučené recepty: