Kližka na bylinkách a víně. Je to opravdový kulinářský zážitek.
Ingredience
- 1 kg hovězí kližka
- 150 g domácí uzená slanina
- sůl podle potřeby
- 1 větší cibule
- trocha pepře
- trocha drceného kmínu
- 4 kuličky jalovčinek
- 4 bobkové listy
- 6 kuličky nového koření
- 150 ml červené dezertní víno
- 1 lžíce hladká mouka
Postup přípravy
Omytou a odblaněnou hovězí kližku prošpikujeme polovinou uzené slaniny. Druhou polovinu nakrájíme na kostičky, v pánvi ji vyškvaříme a kližku na ní ze všech stran orestujeme. Pak vše vložíme do tlakového hrnce, osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme koření, podlijeme vínem a dusíme do změknutí asi hodinu (podle velikosti kližky).
Maso vyjmeme a uchováme v teple. Odstraníme velké koření, šťávu rozmixujeme, přecedíme, přidáme hladkou mouku rozmíchanou ve studené vodě a 15–20 minut ještě provaříme.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: