Kiwi řezy. Řezy jsou jednoduché a hlavně osvěžující
Ingredience
Piškot:
- 6 ks vejce
- 7 lžic cukr krystal
- 6 lžic hladká mouka
- 1/2 ks kypřicí prášek
Krém:
- 2 ks zakysaná smetana
- 2 ks vanilkový cukr
- 1 smetana ke šlehání (33%)
- dle chuti cukr
- 1 ztužovač šlehačky
- 6 ks kiwi
Želé:
- 250 ml voda
- 250 ml kiwi sirup
- 1 vanilkový pudink
- 1 zelená želatina
Postup přípravy
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, až je objem skoro dvojnásobný, přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem.
Smícháme smetanu s cukrem a ztužovačem a ušleháme. Zakysané smetany promícháme s vanilkovými cukry a přidáme ušlehanou smetanu. Takto připravený krém potřeme na vychladlý piškot a na něj rozložíme oloupané, omyté a na kolečka nakrájené kiwi.
Z vody, kiwi sirupu a vanilkového pudinku uvaříme hustý pudink, do kterého na konci vaření přilejeme želé, které jsme promíchali v trošce vody a celé to minutku povaříme. Želé necháme chvíli zchládnout a nalejeme jej na krém s kiwi. Dáme vychladit.
Komentáře
Doporučené recepty: