Karbanátky v pitě. Smažené mleté maso a čerstvá zelenina je pro mě úžasná kombinace. Malé karbanátky s cibulkou, ředkvičkami a rajčátky zasazené do kapsy pita chleba jsou příjemnou změnou ke klasické české kuchyni, kterou běžně vařím.
Ingredience
- 1 lžička paprika sladká mletá
- 4 stroužky česnek
- 2 lžíce strouhanka
- 200 g rajčátka cherry
- cibule
- tymián
- 1 kelímek smetana zakysaná
- 400 g maso vepřové mleté
- ředkvičky
- 4 placky chleba pita
Postup přípravy
-
Mleté maso smícháme se sladkou paprikou, strouhankou a dvěma stroužky utřeného česneku. Směs dle chuti osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
-
Z ochucené masové směsi navlhčenýma rukama tvoříme malé karbanátky. Maso na pánvi s rozehřátým olejem smažíme dozlatova. Ředkvičky a mladou cibulku opláchneme, očistíme a nakrájíme na malé kousky.
-
Zakysanou smetanu smícháme se dvěma stroužky utřeného česneku, jemně osolíme a přidáme jednu najemno nasekanou ředkvičku. Pita chléb dáme do trouby nahřát na 1 minutu, poté odkrojíme vrchní část a kapsu naplníme karbanátky, cibulkou, ředkvičkami, rajčátky, polijeme kysanou smetanou a posypeme také trochou tymiánu.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: