Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Karbanátky v pitě

Karbanátky v pitě

Karbanátky v pitě. Smažené mleté maso a čerstvá zelenina je pro mě úžasná kombinace. Malé karbanátky s cibulkou, ředkvičkami a rajčátky zasazené do kapsy pita chleba jsou příjemnou změnou ke klasické české kuchyni, kterou běžně vařím.

Ingredience

  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 4 stroužky česnek
  • 2 lžíce strouhanka
  • 200 g rajčátka cherry
  • cibule
  • tymián
  • 1 kelímek smetana zakysaná
  • 400 g maso vepřové mleté
  • ředkvičky
  • 4 placky chleba pita

 

Postup přípravy

  1. Mleté maso smícháme se sladkou paprikou, strouhankou a dvěma stroužky utřeného česneku. Směs dle chuti osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
  2. Z ochucené masové směsi navlhčenýma rukama tvoříme malé karbanátky. Maso na pánvi s rozehřátým olejem smažíme dozlatova. Ředkvičky a mladou cibulku opláchneme, očistíme a nakrájíme na malé kousky.
  3. Zakysanou smetanu smícháme se dvěma stroužky utřeného česneku, jemně osolíme a přidáme jednu najemno nasekanou ředkvičku. Pita chléb dáme do trouby nahřát na 1 minutu, poté od­krojíme vrchní část a kapsu naplníme karbanátky, cibulkou, ředkvičkami, rajčátky, polijeme kysanou smetanou a posypeme také trochou tymiánu.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons