Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Karamelové větrníky Ládi Hrušky

vetrniky Karamelové větrníky Ládi Hrušky

Oblíbený dezert, který však stojí v cukrárně celkem dost, je karamelový větrník. Nebyl by to Láďa, aby nevymyslel svůj recept na karamelový větrník.

Ingredience na karamelový větrník

těsto

  • 3 hrnky vody
  • kostka máslo
  • důl
  • 1,5 hrnku hladká mouka
  • 8 vejce

náplň

  • 2 sáčky karamelový pudink
  • 3 hrnky mléko
  • 2 lžíce moučkový cukr
  • kostka máslo

náplň 2

  • kelímek šlehačky
  • 1 ztužovač

poleva

  • hnek cukr krupice
  • kelímek šlehačka

Postup karamelový větrník

  1. Vodu rozehřejte s máslem a solí, přisypte všechnu mouku a vařte za stálého míchání na mírném ohni tak dlouho aby se nelepilo na vařečku ani na hrnec
  2. Nechte vychladnout a do vychládlé přidejte po jednom našlehané vejce
  3. Rozdělte na dva díly a dejte na dva plechy s pečicím papírem
  4. Pečte na 200 30-40minut
  5. Uděláme si náplň: Pudinky uvařte v mléce a nechte vychladnout
  6. Vyšlehejte moučkový cukr s máslem a pak opatrně spojte s pudinkem
  7. Vyšlehejte šlehačku se ztužovačem
  8. Polevu udělejte takto: Dejte cukr do hrnce a ohřívejte dokud nezkaramelizuje, přidejte šlehačku a opatrně ohřívejte, dokud se hmota nespojí
  9. Jeden korpus potřete oběma náplněma a přiklopte druhým plátem těsta a polijte polevou
  10. Nechte odležet a podávetje

 

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře


Doporučené recepty:

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons