Oblíbený dezert, který však stojí v cukrárně celkem dost, je karamelový větrník. Nebyl by to Láďa, aby nevymyslel svůj recept na karamelový větrník.
Ingredience na karamelový větrník
těsto
- 3 hrnky vody
- kostka máslo
- důl
- 1,5 hrnku hladká mouka
- 8 vejce
náplň
- 2 sáčky karamelový pudink
- 3 hrnky mléko
- 2 lžíce moučkový cukr
- kostka máslo
náplň 2
- kelímek šlehačky
- 1 ztužovač
poleva
- hnek cukr krupice
- kelímek šlehačka
Postup karamelový větrník
- Vodu rozehřejte s máslem a solí, přisypte všechnu mouku a vařte za stálého míchání na mírném ohni tak dlouho aby se nelepilo na vařečku ani na hrnec
- Nechte vychladnout a do vychládlé přidejte po jednom našlehané vejce
- Rozdělte na dva díly a dejte na dva plechy s pečicím papírem
- Pečte na 200 30-40minut
- Uděláme si náplň: Pudinky uvařte v mléce a nechte vychladnout
- Vyšlehejte moučkový cukr s máslem a pak opatrně spojte s pudinkem
- Vyšlehejte šlehačku se ztužovačem
- Polevu udělejte takto: Dejte cukr do hrnce a ohřívejte dokud nezkaramelizuje, přidejte šlehačku a opatrně ohřívejte, dokud se hmota nespojí
- Jeden korpus potřete oběma náplněma a přiklopte druhým plátem těsta a polijte polevou
- Nechte odležet a podávetje
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: