Při nedělním obědě by neměla dobrá polévka nikdy chybět.
Ingredience
1 kuřecí hřbet na polévku
1 mrkev
1/2 ks menší celer
1 petržel
1 cibule
sůl podle chuti
1/4 hlávky kapusta
1 lžíce olej
2 vejce
150 g hrubá mouka
Postup přípravy
1. Kuřecí hřbet opláchneme a vložíme do tlakového hrnce s vodou. K němu přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a vše osolíme. Tlakový hrnec uzavřeme a vaříme 30 minut.
2. Omytou kapustu nakrájíme na malé kousky a na lžíci oleje krátce orestujeme. Potom přidáme podle potřeby vodu a kapustu dusíme tak dlouho, dokud není měkká.
3. V misce rozkvedláme obě vejce, lehce osolíme, přidáme kapustu i mouku a tvarujeme malé knedlíčky. Tyto knedlíčky zavaříme v osolené vroucí vodě. Jakmile vyplavou na povrch, povaříme je ještě přibližně 3 minuty. Teplé je vložíme do talíře a zalijeme vývarem se zeleninou.
Komentáře
Doporučené recepty: