Kdo má rád jitrnice, jistě nepohrdne.
Ingredience
1 hrníček kroupy
kousek celeru
1 mrkev
2 brambory
1 masox
4 stroužky česnek
trocha majoránky
1 jitrnice
trocha soli a pepře
Postup přípravy
Kroupy namočíme alespoň půl dne dopředu a poté dáme samostatně uvařit.
Celer a mrkev nastrouháme nahrubo. Brambory oloupeme, jeden nastrouháme najemno a druhý nakrájíme na kostičky. Vše dáme vařit s masoxem. V půlce vaření přidáme rozmačkaný česnek a majoránku.
Když je vše měkké, přidáme propláchnuté, uvařené kroupy a na kousky nakrájenou jitrnici. Povaříme. Na talíři dochutíme solí a pepřem.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: