Játrová roláda je výborná hlavně s čerstvým pečivem.
Ingredience
- 800 g vepřová játra
- 200 g cibule
- na smažení olej
- 200 g máslo
- trocha sůl a pepř
- 5 vařená vejce
Postup přípravy
Játra omyjeme‚ očistíme a nakrájíme na kousky. Smažíme je na oleji pod pokličkou asi 15 minut.
Cibuli oloupeme‚ nakrájíme a osmažíme dozlatova. Játra a cibuli společně umeleme na masovém mlýnku, nejlépe třikrát. Pak přidáme 50 g změklého másla. Dochutíme solí a opepříme.
Vejce nastrouháme najemno‚ přidáme zbytek másla a podle potřeby osolíme. Játra namažeme na fólii na výšku asi 1 cm. Na tuto vrstvu přidáme vajíčkovou směs a stočíme jako roládu. Dáme ji vychladit (nejlépe přes noc). Pak teprve krájíme.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: