Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Jahodový dezert

Jahodový dezert Jahodový dezert

Jahodový dezert. Jahody jsou nejlepší čerstvé a toto je jeden z mých osvědčených tipů.

Ingredience

  • 250 g jahody
  • 140 g cukr moučkový
  • z 1/2 citronu citronová šťáva
  • 240 g jogurt bílý
  • 250 ml smetana ke šlehání
  • špetka sůl
  • 1 želatinový ztužovač
  • 100 ml voda vlažná
  • 120 g piškot
  • na ozdobu jahody

Postup přípravy

  1. Oprané čerstvé jahody, moučkový cukr a citronovou šťávu rozmixujeme. Přimícháme bílý jogurt.
  2. Smetanu se špetkou soli vyšleháme šlehačem dotuha. Do jiné misky nasypeme želatinový ztužovač, prášek zalijeme vlažnou vodou a za stálého míchání šleháme metličkou asi půl minuty. Takto připravený ztužovač vmícháme do pyré z jahod a nakonec zlehka přimícháme šlehačku.
  3. Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou fólií a na dno poklademe piškoty. Zalijeme třetinou připraveného krému, opět klademe piškoty a takto pokračujeme v několika vrstvách, dokud nespotřebujeme krém.
  4. Zakončíme vrstvou piškotů. Takto připravený dezert vložíme na několik hodin do lednice dobře ztuhnout.
  5. Těsně před podáváním dezert vyklopíme na tác, opatrně sejmeme fólii a zdobíme plátky čerstvých jahod. Můžeme přidat i lístek máty.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře


Doporučené recepty:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons