Jahodový dezert. Jahody jsou nejlepší čerstvé a toto je jeden z mých osvědčených tipů.
Ingredience
- 250 g jahody
- 140 g cukr moučkový
- z 1/2 citronu citronová šťáva
- 240 g jogurt bílý
- 250 ml smetana ke šlehání
- špetka sůl
- 1 želatinový ztužovač
- 100 ml voda vlažná
- 120 g piškot
- na ozdobu jahody
Postup přípravy
-
Oprané čerstvé jahody, moučkový cukr a citronovou šťávu rozmixujeme. Přimícháme bílý jogurt.
-
Smetanu se špetkou soli vyšleháme šlehačem dotuha. Do jiné misky nasypeme želatinový ztužovač, prášek zalijeme vlažnou vodou a za stálého míchání šleháme metličkou asi půl minuty. Takto připravený ztužovač vmícháme do pyré z jahod a nakonec zlehka přimícháme šlehačku.
-
Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou fólií a na dno poklademe piškoty. Zalijeme třetinou připraveného krému, opět klademe piškoty a takto pokračujeme v několika vrstvách, dokud nespotřebujeme krém.
-
Zakončíme vrstvou piškotů. Takto připravený dezert vložíme na několik hodin do lednice dobře ztuhnout.
-
Těsně před podáváním dezert vyklopíme na tác, opatrně sejmeme fólii a zdobíme plátky čerstvých jahod. Můžeme přidat i lístek máty.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: