Jahodové linecké- ělám je nejen na Vánoce, ale i pro návštěvy.
Ingredience
Těsto:
- 300 g hladká mouka
- 150 g hera
- 80 g cukr moučka
- 1 žloutek
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce jahodový pudinkový prášek
- trocha citronové kůry
Krém:
- 1 máslo
- podle chuti cukr moučka
- trocha jahodového džemu
- 1 bílá čokoláda
- trocha tuku Omega
- podle potřeby potravinářské barvivo
Postup přípravy
Všechny suroviny na těsto zpracujeme (můžeme použít i robot) a necháme půl hodiny odpočinout. Z těsta vyválíme plát asi 2 mm silný, vykrájíme zvolený tvar a upečeme při teplotě 190 °C.
Máslo utřeme s cukrem a nastříkáme ho po obvodu kolečka. Do středu dáme jahodový džem. Pokud si chceme práci usnadnit, tak trochu džemu přidáme po troškách přímo do krému. Čokoládu s tukem rozpustíme. Tři malé šálky na kávu postavíme do horké vody a do každého dáme jednu lžíci tekuté čokolády, kterou obarvíme barvou. Kolečko namočíme do bílé čokolády, barevnou čokoládou uděláme štětečkem čárky nebo kolečka a ty roztáhneme párátkem do stran. Zdobíme jen po dvou kusech, čokoláda nesmí zatuhnout.
Komentáře
Doporučené recepty: