Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Jahelník s meruňkami

488_1439113581_Jahelnk smerukami_newsthumb_610 Jahelník s meruňkami

Podle sezony se dá připravit i se švestkami.

Ingredience

250 g jáhly
12 lžic práškové sójové mléko
6 lžic dětská krupička
100 g hnědý cukr
3 vejce
750 g čerstvé nebo mražené meruňky
50 g máslo
olej na vymazání pekáče

Postup přípravy

Jáhly přebereme a propereme. Pak je třikrát spaříme horkou vodou – jde to dobře, když je dáme do cedníku a propláchneme vodou, kterou jsme ohřáli v rychlovarné konvici. Potom je propláchneme ještě studenou vodou a dáme do hrnce. Zalijeme je asi 1,5 litrem horké vody a mírně osolíme. Zlehka mícháme a na mírném ohni vaříme. Ke konci přisypeme také dětskou krupičku, aby kaše dostala správnou hustotu, a ještě ji krátce povaříme.

Odstavíme z ohně, přidáme práškové sójové mléko i přírodní cukr a promícháme. Necháme vychladnout. Po vychladnutí směs doplníme vejci a znovu promícháme.

Na vymaštěný pekáček dáme polovinu kaše, kterou pokryjeme nakrájenými meruňkami. Přikryjeme zbývající částí uvařené kaše, povrch pokryjeme tenkými plátky másla (nebo pokapeme olejem) a jahelník pečeme v předem středně vyhřáté troubě dozlatova. Pak už stačí jen krájet na porce.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře


Doporučené recepty:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons