Nic vám neříká název jablečné velehory? Láďa Hruška je pojemnoval i tátovy velehory. V obou případech však jde o luxusní dezert, který si můžete doma připravit i vy. Recept najdete právě zde.
Ingredience
- 3 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1 kostka másla
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžičky zakysané smetany
- 10 jablek
- 1 skořicový cukr
Postup přípravy
- Jablka omyjeme, odstraníme jadřince a překrojíme na polovinu.
- Připravíme si plech vyložený pečícím papírem a na něm jablka pečeme zhruba 15 minut v předehřáté troubě na 160°C. Po této době plech z toruby vyndáme a necháme jablka vychladnout.
- Ze zbylých surovin si vypracujeme hladké těsto, které si rozdělíme na dva stejné díly. Ty rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát.
- Jeden plát těsta dáme na plech s pečícím papírem a na něj poklademe opečena jablka. Posypeme je cukrem a skořicí a přiklopíme druhým plátem těsta. To musí na jablka dobře přilehnout, aby se nidke netvořily bubliny.
- Vše dáme péct do předehřáté trouby na 200°C a pečeme 40 minut.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: