Existuje mnoho různých receptů na tuto polévku. Dá se připravovat také se slepičím nebo jehněčím masem. Velmi důležité pro její chuť je karí.
Ingredience
1/4 ks kuře
2 ks mrkev
2 stonky celer
1 cibule
1 sladké jablko
40 g máslo
sůl podle potřeby
1 lžíce hladká mouka
1 lžička madráské karí
1 lžička karí pasta
1 lžička mletý koriandr
1 plechovka krájená rajčata
1 šálek vařená rýže
Postup přípravy
Nejdříve uvaříme opláchnutou čtvrtku kuřete doměkka. Maso vyndáme a vývar necháme trochu zchladnout.
Mrkev, celer a jablko nakrájíme na kostky. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme zeleninu s jablkem a osmahneme do lehce hnědé barvy. Zaprášíme moukou, přidáme koření a za neustálého míchání smažíme ještě asi minutu. Postupně přiléváme vývar z kuřete, mícháme a přivedeme k varu.
Přidáme rajčata, osolíme a vaříme pod pokličkou 30 minut. Hotovou polévku rozmixujeme dohladka. Nakonec přidáme obrané a nakrájené maso z kuřete a vařenou rýži. Polévka se podává s osmahnutými křupavými plackami pappadums (dají se koupit v asijských potravinách nebo větších supermarketech). Lze je nahradit pita chlebem.
Komentáře
Doporučené recepty: