Nejlepší je s knedlíkem a se zelím.
Ingredience
kousek másla
1 cibule
500 g jablka
1 menší husa
trocha soli a drceného kmínu
2 lžíce hladká mouka
Postup přípravy
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme očištěná a přepůlená nebo rozčtvrcená jablka, promícháme a odstavíme.
Husu osolíme, potřeme kmínem uvnitř i zvenku a naplníme jablky. Otvor sepneme jehlou na maso. Husu dáme do pekáče, lehce poprášíme lžící mouky, podlijeme, zakryjeme a pečeme asi hodinu.
Sebereme vypečené sádlo a odkrytou husu dopečeme doměkka. Podle potřeby podléváme a odebíráme sádlo. Nakonec šťávu zahustíme kuličkou uhnětenou z másla a lžíce mouky.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: