Výborný dezert s kapkou alkoholu.
Ingredience
4 hrušky
4 lžíce med
400 ml červené víno
kousek celé skořice
6 ks hřebíčky
kůra z pomeranče a citronu
1 zakysaná smetana
1 hrst nasekané oříšky
Postup přípravy
1. Hrušky oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřinec. Dáme je vařit do hrnce s vínem, kořením, medem a kůrou z pomeranče a citronu. Vaříme pomalu asi 10 minut s občasným poléváním a obracením ovoce.
2. Hrušky vyjmeme a necháme zchladnout, omáčku vaříme do zhoustnutí. Hrušky podáváme s vínovou omáčkou ozdobené zakysanou smetanou a oříšky.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: