Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Hruškový koláč

488_1444741914_Hruskovy kolac_09_newsthumb_610 Hruškový koláč

Máme starou hrušku, úroda bývá bohatá.

Ingredience

Těsto:
200 g hladká mouka
100 g máslo
2 žloutky
50 g cukr krystal
špetka citronové kůry
špetka soli
tuk na vymazání
hrubá mouka na formu

Krém:
500 ml mléko
3 žloutky
150 g cukr krystal
1 vanilkový pudink

Dohotovení:
5 ks hrušky
3 lžíce cukr krystal
lístky meduňky na ozdobu

Postup přípravy

Z mouky, rozměklého másla, cukru, žloutků, citronové kůry a špetky soli vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladu hodinu uležet.

Ve 2/3 mléka rozmícháme cukr a žloutky a přivedeme za stálého míchání k varu. Ve zbylém mléce rozšleháme pudinkový prášek a vmícháme ho do horkého mléka. Pudink necháme mírně vychladnout.

Kulatou koláčovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto pomocí prstů do formy natlačíme tak, aby vznikly vyvýšené okraje. Dno korpusu propíchneme vidličkou, aby se netvořily bubliny, a předpečeme při 180 °C asi 10 minut.

Na těsto nalijeme pudink a na povrch koláče naskládáme plátky vykrojených hrušek. Vše posypeme cukrem a dopečeme ještě asi 20–30 minut. Koláč necháme vychladnout a ozdobíme ho čerstvou meduňkou.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře


Doporučené recepty:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons