Podáváme s rýží ochucené brusinkami.
Ingredience
trocha oleje
500 g žampiony
1 větší červená cibule
1 kg hovězí maso
sůl a pepř dle potřeby
400 ml hovězí vývar
200 g brusinkový kompot
100 ml červený vinný ocet
3 velké snítky rozmarýn
4 stroužky česnek
trocha hladké mouky
Postup přípravy
Na oleji orestujeme žampiony a cibuli, pak je dáme do pomalého hrnce. Ve výpeku opečeme osolené a opepřené maso a i s výpekem přidáme do hrnce. Přilijeme vývar a ocet, vmícháme brusinky, utřený česnek a rozmarýn. Přiklopíme a pomalý hrnec zapneme na stupeň 1 na 7 hodin.
Maso a žampiony vyndáme, šťávu propasírujeme a zahustíme moukou.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: