Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Houbové rizoto s vařeným lososem

Houbové rizoto s vařeným lososem

Jemný vařený losos se skvěle snoubí s kořeněnou chutí žampionů.

Ingredience

kousek másla
300-400 g žampiony
sůl podle chuti
trocha čerstvě mletého pepře
1 cibule
3 stroužky česnek
300 g rýže
750 ml vývar (kuřecí nebo zeleninový)
4 plátky losos

Postup přípravy

Žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtiny. Pak je lehce osmahneme na másle. Podle chuti je osolíme, opepříme a pak je dáme stranou.

Na dalším kousku másla osmahneme najemno nakrájenou cibuli, česnek a rýži. Zalijeme studeným vývarem tak, aby byla rýže lehce pod hladinou. Osolíme, opepříme a za stálého míchání a přilévání vývaru vaříme doměkka.

Plátky lososa lehce osolíme, opepříme a dáme je vařit nad páru. Pomalu vaříme asi 20 minut.

Do hotové rýže přimícháme připravené osmažené žampiony. Servírujeme s plátkem lososa, ozdobíme čerstvými bylinkami nebo zeleninou podle chuti.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons