Jemný vařený losos se skvěle snoubí s kořeněnou chutí žampionů.
Ingredience
kousek másla
300-400 g žampiony
sůl podle chuti
trocha čerstvě mletého pepře
1 cibule
3 stroužky česnek
300 g rýže
750 ml vývar (kuřecí nebo zeleninový)
4 plátky losos
Postup přípravy
Žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtiny. Pak je lehce osmahneme na másle. Podle chuti je osolíme, opepříme a pak je dáme stranou.
Na dalším kousku másla osmahneme najemno nakrájenou cibuli, česnek a rýži. Zalijeme studeným vývarem tak, aby byla rýže lehce pod hladinou. Osolíme, opepříme a za stálého míchání a přilévání vývaru vaříme doměkka.
Plátky lososa lehce osolíme, opepříme a dáme je vařit nad páru. Pomalu vaříme asi 20 minut.
Do hotové rýže přimícháme připravené osmažené žampiony. Servírujeme s plátkem lososa, ozdobíme čerstvými bylinkami nebo zeleninou podle chuti.
Komentáře
Doporučené recepty: