Hemenex v těstíčku. Toto jídlo se dá připravit třeba jako večeře. Nejlepší je studené.
Ingredience
- 1 listové těsto
- 150 g šunka nebo šunkový salám
- 200 g zakysaná smetana
- svazek jarní cibulky
- 7 ks vejce
- sůl podle potřeby
- trocha pepře
- 150 g tvrdý sýr
Postup přípravy
-
Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny a každý díl rozválíme. Pekáč vyložíme pečicím papírem a vložíme první placku tak, aby měla zvednuté okraje. Těsto propícháme vidličkou a poklademe šunkou nebo šunkovým salámem. Smícháme zakysanou smetanu s nakrájenou jarní cibulkou, přidáme šest vajec, podle potřeby osolíme a opepříme.
-
Šunku přelijeme touto směsí, pak posypeme polovinou strouhaného sýra a opět zakryjeme šunkou.
-
Druhou vyválenou polovinu listového těsta také propícháme vidličkou a všechny dobroty na pekáči zakryjeme. Okraje těsta pokud možno spojíme k sobě. Potřeme rozšlehaným vejcem a zasypeme druhou částí sýra.
-
Dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C přibližně na 25–30 minut. Povrch by měl být zlatavý.
Komentáře
Doporučené recepty: