Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Grilovaný steak s polentou

Grilovaný steak s polentou Grilovaný steak s polentou

Grilovaný steak s polentou. Kvalitní hovězí maso je dnes poměrně drahé, ale byla by škoda si ho alespoň občas nedopřát.

Ingredience

  • 800 g hovězí roštěná
  • pár kapek worcester
  • 4 lžíce olej
  • trocha sůl a pepř

Polentová kaše

  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 2 stonky listová petržel
  • 2 lžíce olej
  • 250 g polenta (kukuřičná mouka)
  • 400 ml mléko
  • trocha sůl

Postup přípravy

  1. Hovězí roštěnec omyjeme a osušíme. Do mísy nalijeme olej, přidáme pár kapek worcesteru a promícháme. Maso nakrájíme na steaky, osolíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem a vložíme na 30 minut do oleje.

  2. Maso vyjmeme z oleje a opečeme z obou stran na rozehřáté pánvi (po 4 minutách z každé strany). Pak je přendáme na prkénko nebo talíř a necháme 5 minut odpočinout. Poté je nakrájíme příčnými řezy na plátky.

  3. Na polentovou kaši nakrájíme na malé kostky cibuli, česnek na plátky a petržel nasekáme najemno. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli a česnek. Restujeme 3 minuty a zalijeme mlékem. Přidáme nasekanou petržel, dochutíme solí a přivedeme k varu. Poté ztlumíme teplotu a za stálého šlehání přisypáváme kukuřičnou mouku. Mícháme do zhoustnutí. Kdyby byla kaše příliš hustá, dolijeme ještě trochu mléka. Pro jemnější chuť můžeme přilít trochu smetany.

  4. Nakrájené maso servírujeme s kaší podlité výpekem. Každou porci můžeme samozřejmě doplnit čerstvou nebo grilovanou zeleninou.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře


Doporučené recepty:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons