Mám ráda nové recepty. Některé jídlo vyzkouším jen jednou, jiné stojí za to zopakovat a další – jako právě jardiniére – se povede tak, že se zařadí mezi mé favority.
Ingredience
500 g brambory
500 g mrkev
200 g hrášek sterilizovaný
2 ks cibule
300 g šunka
1 lžíce mouka hladká
80 g máslo
2 ks salát hlávkový
1 ks bobkový list
snítka tymián
snítka petržel nať
Postup přípravy
Nejprve si nakrájíme zeleninu. Mrkev krájíme na kolečka a brambory na střední kostky. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky a šunku na malé kostky.
V hrnci na másle zesklovatíme cibuli, přidáme kostičky šunky a krátce orestujeme. Přisypeme polévkovou lžíci hladké mouky, krátce osmahneme a zalijeme vodou.
Přidáme mrkev, brambory, hrášek a svázanou „kytičku“ z bobkového listu, stonku tymiánu a petrželky. Voda musí zakrýt veškerou zeleninu. Osolíme a po pěti minutách přidáme srdíčka z hlávkového salátu. Vše dusíme doměkka, až nám na dně hrnce zůstane pouze zahuštěná šťáva.
Vyjmeme svazek bylinek a jardiniére servírujeme s tmavým pečivem.
Komentáře
Doporučené recepty: