Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Filé z tresky s hořčičnou omáčkou

Filé z tresky s hořčičnou omáčkou

Recept mám od svého norského přítele. On čerpá inspiraci z české kuchyně, já zase zkouším tu jejich.

Ingredience

1 cibule
trocha soli
1 bobkový list
2 hřebíčky
4 porce filé z tresky
120 g máslo
3 lžíce hořčice (plnotučná nebo dijonská)
cukr podle chuti
1 citron

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na měsíčky. Do většího mělčího hrnce nalijeme vodu, přidáme lžičku soli, bobkový list, hřebíčky a měsíčky cibule. Přivedeme k varu a povaříme 10 minut. Potom do vody přidáme porce ryby a uvaříme je doměkka.

Připravíme si omáčku. Máslo rozpustíme ve vodní lázni, přidáme hořčici a stále mícháme, až získáme krémovou omáčku. Podle chuti přidáme sůl a cukr, nakonec můžeme dochutit pár kapkami citronové šťávy. Záleží na tom, jakou použijeme hořčici. Pokud je výraznější, například dijonská, nemusíme už dochucovat.

Na talíř položíme porci filé a přelijeme horkou omáčkou. Podáváme s plátky citronu a opečeným bramborem.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons