Recept mám od svého norského přítele. On čerpá inspiraci z české kuchyně, já zase zkouším tu jejich.
Ingredience
1 cibule
trocha soli
1 bobkový list
2 hřebíčky
4 porce filé z tresky
120 g máslo
3 lžíce hořčice (plnotučná nebo dijonská)
cukr podle chuti
1 citron
Postup přípravy
Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na měsíčky. Do většího mělčího hrnce nalijeme vodu, přidáme lžičku soli, bobkový list, hřebíčky a měsíčky cibule. Přivedeme k varu a povaříme 10 minut. Potom do vody přidáme porce ryby a uvaříme je doměkka.
Připravíme si omáčku. Máslo rozpustíme ve vodní lázni, přidáme hořčici a stále mícháme, až získáme krémovou omáčku. Podle chuti přidáme sůl a cukr, nakonec můžeme dochutit pár kapkami citronové šťávy. Záleží na tom, jakou použijeme hořčici. Pokud je výraznější, například dijonská, nemusíme už dochucovat.
Na talíř položíme porci filé a přelijeme horkou omáčkou. Podáváme s plátky citronu a opečeným bramborem.
Komentáře
Doporučené recepty: