Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Fazolky na víně s medailonky

Fazolky na víně s medailonky

Fazolky na víně s medailonky. Dodržuji zásadu, že součástí každého jídla by měla být velká porce zeleniny. Fazolky jsem si oblíbil.

Ingredience

  • 400 g fazolky zelené
  • 2 lžíce olej
  • 150 ml voda
  • 1 kostka bujón zeleninový
  • 3 stroužky česnek
  • 1/2 lžičky cukr krupice
  • 1/2 lžičky zázvor
  • 3 lžíce omáčka sojová
  • 100 ml víno bílé
  • 1 a 1/2 lžičky solamyl
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 800 g vepřová panenka
  • na obalení mouka hladká
  • olej na smažení

Postup přípravy
Fazolky opereme, odkrojíme konce a zprudka osmahneme na oleji. Přilijeme 100 ml vody, do které vložíme kostku zeleninového bujonu, prolisovaný česnek, cukr, zázvor a sójovou omáčku. Necháme povařit asi 10 minut.
Ve zbytku vody rozmícháme solamyl a za stálého míchání vlijeme k fazolkám.
Pak nalijeme víno a necháme přejít varem. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
Panenku nakrájíme na plátky tenké asi 1,5 cm, naklepeme, osolíme, opepříme a trochu obalíme v hladké mouce. Potom je zlehka opečeme z obou stran dozlatova. Jako přílohu můžeme podávát opékané brambory.

TIP: Do fazolek je možné přidat plátky mandlí.
Labužníci si mohou fazolky posypat opečenou slaninou.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons