Domácí zmrzlina, jak má být. Levně a chutně, navíc bez chemie. Děti se budou olizovat. A z čeho takovou zmrzlinu připravíme? Náklady na tuto porci jsou přibližně jen třicet korun!
Ingredience:
- 3 vrchovaté lžíce hladké mouky
- 6 žloutků
- 9 lžic cukru
- 1/2 litru mléka
- 1 vanilkový cukr
- 2 panáky olivového oleje
Postup:
- Mléko přelijeme do hrnce a zahřejeme.
- V misce promícháme žloutky, moučkový i vanilkový cukr a mouku – mícháme do doby, než vznikne kaše.
- Kaši pak přimícháme do mléka a přivedeme k varu. Nezapomeneme stále míchat!
- Až se vytvoří směs podobná pudingu, necháme zchladnout.
- Do zchladlé hmoty nalijeme olivový olej a promícháme.
- Na dalších šest hodin přijde celá směs do mrazáku. Nezapomínáme občas promíchat!
- Teď už jen dochutit podle preferencí – mandlemi, čokoládou či ovocem. A můžeme podávat!
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: