Koblihy jsou oblíbenou svačinkou. Nejsou příliš zdravé, obsahují hodně tuku. Nebyl by to Láďa Hruška, aby nepřišel se svou verzi. Ochutnejte domácí koblihy pečené v troubě.
Ingredience na koblihy
- 3 a 1/2 hrnku hladké mouky (5 Kč)
- 1 hrnek vlažného mléka (4 Kč)
- 1 žloutek (3 Kč)
- 3 lžíce cukru (1 Kč)
- 1/5 másla (7 Kč)
- špetka soli (0,50 Kč)
- 1 vanilkový cukr (3 Kč)
- 1 kostka droždí (3,50 Kč)
- lžička rumu (2 Kč)
Jak udělat koblihy
Z uvedených surovin (lžičku másla a rum si nechte na závěr) vypracujte hladké těsto a nechte jej půl hodiny kynout. Po uplynutí doby kynutí těsto rozválejte na válu a pomocí sklenice nebo formičky vykrajujte kolečka. Na polovinu z nich dejte marmeládu nebo povidla a druhým kolečkem je vždy přikryjte. Kraje pořádně stlačte, aby zavařenina nevytekla.
Neupečené koblížky naskládejte na vymazaný plech, použít můžete také pečící papír a nechte odpočinout a kynout dalších dvacet minut. Plech s koblížky vložte do trouby vyhřáté na 170 stupňů a pečte cca 15 minut. Po vytažení z trouby potřete rozpuštěným máslem s jednou lžičkou rumu a pocukrujte.
Komentáře
Doporučené recepty: