Jak si upéct vlastní bramborové chipsy doma ukazuje Láďa Hruška ve svém receptu. Klasika levně a chutně tentokrát domácí chipsy.
Potřebujeme
- brambory
- olivový olej
- sůl
Postup na domácí chipsy
postup 1
- Brambory stačí důkladně umýt pod studenou vodou a nakrájejte je na 2mm plátky a rovnou dejte do mísy se studenou vodou (pustí škrob a nebude oxidovat)
- Po nakrájení vypláchněte škrob z ostatních brambor, voda z brambor musí být čistá
- Brambory vyskládejte na utěrku či ubrousek a vysušte, poté zakápněte olivovým olejem a osolte
- Vyskládejte na plech s pečícím papírem a pečte na 200°C do zlatova (asi 30 minut)
- Hotovo
postup 2
- Opakujte kroky 1 a 2 z prvního postupu
- Vyskládejte na talíř a dejte do mikrovlnky na plný výkon
- Za pět minut by mělo být hotovo.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: