Ozdobíme jahodami a mátou nebo meduňkou.
Ingredience
500 ml 33% smetana
60 g cukr moučka
1 vanilkový lusk
4 žloutky
2-3 lžíce likér Amaretto
100 g přírodní cukr
několik jahod na ozdobu
meduňka na ozdobu
Postup přípravy
Smetanu promícháme s cukrem. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a celý obsah vyškrábneme malou lžičkou. Přidáme ke smetaně a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme vychladnout. Do svařené smetany vmícháme žloutky, likér a směs nalijeme do 4 misek vhodných na zapékání.
Do pekáčku nalijeme vodu tak, aby misky byly zhruba do poloviny ponořené, a pečeme při 160 °C asi 1 hodinu.
Připravený krém necháme vychladnout a nejlépe přes noc ho uložíme do lednice.
Druhý den rozehřejeme troubu s grilem na 250 °C. Povrch krému posypeme hnědým cukrem a krátce zapečeme, -dokud cukr nezačne karame-lizovat. Necháme opět vy-chladnout.
Komentáře
Doporučené recepty: