Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Crème brûlée

Crème brûlée

Ozdobíme jahodami a mátou nebo meduňkou.

Ingredience

500 ml 33% smetana
60 g cukr moučka
1 vanilkový lusk
4 žloutky
2-3 lžíce likér Amaretto
100 g přírodní cukr
několik jahod na ozdobu
meduňka na ozdobu

Postup přípravy

Smetanu promícháme s cukrem. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a celý obsah vyškrábneme malou lžičkou. Přidáme ke smetaně a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme vychladnout. Do svařené smetany vmícháme žloutky, likér a směs nalijeme do 4 misek vhodných na zapékání.
Do pekáčku nalijeme vodu tak, aby misky byly zhruba do poloviny ponořené, a pečeme při 160  °C asi 1 hodinu.

Připravený krém necháme vychladnout a nejlépe přes noc ho uložíme do lednice.

Druhý den rozehřejeme troubu s grilem na 250  °C. Povrch krému posypeme hnědým cukrem a krátce zapečeme, -dokud cukr nezačne karame-lizovat. Necháme opět vy-chladnout.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons