Ráda zkouším méně známé recepty. Tvarožník se velmi vydařil. Jestliže neseženeš fíky, ozdob ho jiným exotickým ovocem.
Ingredience
Těsto:
100 g hladká mouka
80 g cukr moučka
1 lžička kypřicí prášek
50 g kakao
100 g máslo
1 vanilkový cukr
1 žloutek
Náplň:
2 vejce
500 g měkký tvaroh
200 g cukr krupice
2 lžíce vanilkový pudink v prášku
200 g čokoláda na vaření
Na ozdobu:
sekané pistácie podle potřeby
1 čerstvý fík
Postup přípravy
Mouku smícháme s moučkovým cukrem, práškem do pečiva a kakaem. Přidáme změklé máslo, vanilkový cukr, žloutek a vypracujeme hladké těsto, které uložíme alespoň na 30 minut do lednice.
Potom odleželé těsto rozválíme na placku a vyložíme jím dortovou formu tak, aby vznikly vyvýšené okraje. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 10–15 minut při 180 °C.
Vejce ušleháme s tvarohem, přidáme cukr, vanilkový pudink a nakonec vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Na předpečený korpus přeneseme tvarohovou náplň, uhladíme stěrkou a vložíme do trouby, kde dort pečeme asi 40 minut.
Tvarožník necháme vychladnout a uložíme ho na několik hodin do lednice. Nakonec ho ozdobíme pistáciemi a plátky čerstvého fíku.
Komentáře
Doporučené recepty: