Netradiční dezert, rychlý a vynikající!
Ingredience
200 g čokoláda na vaření
200 g máslo
4 vejce
100 g cukr krystal
1 lžíce kakao
150 g hladká mouka
tuk a mouka na vymazání misek
1 broskev
trocha cukru moučky na posypání
Postup přípravy
Čokoládu a máslo za stálého míchání rozpustíme v hrnci. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, vmícháme prosáté kakao, po menších částech hladkou mouku a nakonec máslovo-čokoládový krém. Vše důkladně promícháme.
Misky na zapékání důkladně vymažeme tukem, nejlépe máslem, a vysypeme hrubou moukou. Naplníme je směsí a vložíme do pekáčku s vodou. Pečeme v troubě při 200 °C asi 10 minut.
Potom na povrch rozložíme plátky broskve a dopečeme ještě dalších 5–10 minut. Hotové suflé lehce pocukrujeme a podáváme ještě horké.
Komentáře
Doporučené recepty: