Čínské kuře z jednoho pekáče- Čínské recepty k nám sice příšly z daleka, ale pro suroviny daleko nemusíme…
Seznam ingrediencí Pro 4 osoby
- pepř
- teriaki
- kuřecí stehýnka 8 ks
- hráškové lusky 400 g
- mrkev 5 ks
- pórek
Nejdříve omyjte veškerou zeleninu. Propláchněte shitake houby a nakrájejte vše (i zeleninu) na velmi tenké plátky.
Kuřecí stehýnka omyjte. dejte je do misky, přelijte je teriaki omáčkou a přidejte nakrájené plátky zázvoru. Zasypejte stehýnka v misce škrobem. Nechte chvíli v lednici, aby se kuře naložilo. Podle chuti přidejte peř i sůl, ale pozor, teriaki omáčka je dost slaná!
Potom dejte maso do kulatého pekáče, přelijte teriaki omáčkou z misky a přidejte všechnu zeleninu a houby.
Dejte péct do trouby na 180 stupňů na 50 minut. Dalších deset minut pečte pouze na grilu, aby se masu vytvořila křupavá kůrčička.
Podávejte s chlebem nebo s rýží.
Komentáře
Doporučené recepty: