Čínské kuře podivuhodné chuti- Kuřecí prsíčka či stehýnka naložená v marinádě a upečená s chutí čínského jídla. Račte ochutnat jeden ze skvělých receptů.
Seznam ingrediencí Pro 4 osoby
- česnek 1 palička
- mletá skořice 1 lžička
- pepř 1 lžička
- badyán 3 ks
- palmový nebo tmavý cukr 1 lžíce
- sójová omáčka 4 lžíce
- kuřecí vývar 250 ml
- rybí omáčka 2 lžíce
- kuře 1 ks
- rýže 250 g
Připravíme marinádu smícháním prvních 8 přísad, dobře promícháme
Kuřecí maso omyjeme, osušíme a vložíme do marinády. Necháme marinovat, nejlépe přes noc a déle.
Troubu předehřejeme na 200 °C, kuře i s marinádou vložíme do pekáče, přikryjeme víkem a pečeme hodinu.
Ke kuřeti je vhodná rýže a bramborová kaše.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: