Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Čínská polévka

Čínská polévka

Příprava této vydatné polévky je poněkud náročnější na čas, ale vše vynahradí její úžasná chuť. Silný pikantní vývar se spoustou zeleniny se dá využít nejen jako ozdoba nedělního stolu, poslouží i coby vydatná večeře. Provoní celý byt!

Ingredience

1 cibule
celer
pár listů špenát
1 paprika
1 rajčata
3 stroužky česnek
5 kuliček nové koření
pórek
4 lžíce omáčka sojová
špetka solamyl
3 bobkový list
5 kuřecí křídla

Postup přípravy

Kuřecí křídla omyjeme, vložíme do hrnce a zalijeme asi litrem a půl studené vo­dy. Přidáme rajče, oloupanou cibuli, stroužky česneku a očištěný celer.

Dále přidáme kuličky pepře, nové koření, bobkový list a sůl s kmínem. Vše vaříme až maso změkne a jde dobře od kosti. Vzniklý vývar přecedíme, maso obereme, po­krájíme na kousky a vložíme zpět do polévky.

Přidáme pórek nakrájený na tenká kolečka, červenou papriku pokrájenou na tenké nudličky a listový špenát pokrájený na tenké proužky. Rýžové nudle nalámeme do polévky a vše necháme ještě povařit 5–10 minut. Ke konci přilijeme solamyl rozmíchaný v trošce vody, šťávu z citronu a nakonec sójovou omáčku. Polévku dochutíme bílým pepřem a solí.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons