Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Choucroute-alsaské zelí

Choucroute-alsaské zelí

Francouzské jídlo, které stojí za vyzkoušení…

Ingredience

200 g slanina
1 cibule
500 g kysané zelí
400 ml bílé víno
1 bobkový list
trocha soli a pepře
podle chuti cukr a ocet
500 g brambory
400 g uzené maso
150 g šunková klobása
trocha oleje

Postup přípravy

Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme do kastrolu a částečně rozškvaříme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme. Zelí překrájíme a vložíme k cibuli. Zalijeme vínem, přidáme bobkový list, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Podle chuti přidáme cukr a ocet. Přebytečnou tekutinu vydusíme.

Menší brambory omyjeme, vložíme do vroucí vody a uvaříme. Slijeme, zchladíme studenou vodou a potom i se slupkou nakrájíme na čtvrtky.

Uzené maso 30 minut povaříme. Vyjmeme a nakrájíme i s klobásou na tenké plátky. V pánvi na oleji orestujeme brambory. Pekáč vymažeme olejem a střídavě dáme zelí, uzené, klobásy a brambory. Osolíme a 30 minut zapékáme.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons