Celozrnné halušky. Zdravější varianta halušek. Každou porci ozdob listem salátu.
Ingredience
- 400 g mouka hladká
- 200 g mouka celozrnná
- 1 klobása
- 1 vejce
- špetka sůl
- 400 ml voda
- 3 lžíce sádlo se škvarky
- 1 cibule
- 500 g zelí kysané s mrkví
Postup přípravy
Rozehřejeme sádlo se škvarky a na něm dozlatova opečeme nakrájenou cibuli a klobásu. Zelí scedíme.
Smícháme mouky, přidáme vejce, sůl a vodu a vypracujeme řidší těsto. Do osolené vroucí vody pomocí „cedníku na halušky“ zaváříme halušky. Zamícháme, a když vyplavou na povrch, scedíme je. Promícháme s opečenou klobásou a se zelím. Podáváme teplé
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: