Bůčková roláda s mletým masem. Tato roláda Vám oživí jídelníček, je to opět něco nového nejen pro žaludek, ale i pro oči. Uvidíte, že s roládou budete mít úspěch.
Ingredience
- 2 kg bůčková roláda
- 500 g mleté maso
- tenké párky
- vejce
- kyselé okurky
- červená paprika
- podle chuti krájený salám
- sůl
- pepř
- vegeta
- hořčice
Postup přípravy
-
Bůček vykostíme a nařízneme tak, aby vznikl plát. V řeznictví si již nyní můžete koupit takto připravný plát na roládu, a to jak z bůčku, tak i z vepřového masa.
-
Plát naklepeme, potřeme hořčicí, posolíme, popepříme, můžeme přidat na chuť vegetu. Na plát rozložíme ochucené mleté maso. Na něj položíme vaječnou omeletu, dříve jsem dělala z vajec vaječinu, ale ta se drobila, tak se mi osvědčila vaječná omeleta.
-
Na omeletu pokladu tenké párky, okurky, červenou papriku – zavařenou kapii nebo i čerstvou a na chuť dále dokládám krájený šunkový salám nebo anglickou slaninu. Místo tenkých párků můžete přidat i klobásy.
-
Roládu svineme a zavážeme špagátem, vložíme do pekáče a podlijeme vodou. Občas roládu obrátíme a propíchneme vidličkou. Pečeme 90 minut v troubě předehřáté na 220°C a pravidelně přeléváme vypékaným tukem.
-
Roládu můžete jíst jak tepelně zpracovanou s brambory – nejlepší je bramborová kaše, tak i za studena s chlebem.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: