Chcete být informováni o receptech od Ládi Hrušky?

Chcete od nás dostávat pravidelně recepty Ládi Hrušky?

Nebudeme Vám posílat žádný spam. Odběr recepty můžete kdykoliv v budoucnu odhlásit.

Shopnito.cz

Bůčková roláda s mletým masem

Bůčková roláda s mletým masem

Bůčková roláda s mletým masem. Tato roláda Vám oživí jídelníček, je to opět něco nového nejen pro žaludek, ale i pro oči. Uvidíte, že s roládou budete mít úspěch.

Ingredience

  • 2 kg bůčková roláda
  • 500 g mleté maso
  • tenké párky
  • vejce
  • kyselé okurky
  • červená paprika
  • podle chuti krájený salám
  • sůl
  • pepř
  • vegeta
  • hořčice

Postup přípravy

  1. krok1Bůček vykostíme a nařízneme tak, aby vznikl plát. V řeznictví si již nyní můžete koupit takto připravný plát na roládu, a to jak z bůčku, tak i z vepřového masa.

  2. krok2 Plát naklepeme, potřeme hořčicí, posolíme, popepříme, můžeme přidat na chuť vegetu. Na plát rozložíme ochucené mleté maso. Na něj položíme vaječnou omeletu, dříve jsem dělala z vajec vaječinu, ale  ta se drobila, tak se mi osvědčila  vaječná omeleta.
  3. krok3 Na omeletu pokladu tenké párky, okurky, červenou papriku – zavařenou kapii nebo i čerstvou a na chuť dále dokládám krájený šunkový salám nebo anglickou slaninu. Místo tenkých párků můžete přidat i klobásy. 

  4. krok4 Roládu svineme a zavážeme špagátem, vložíme do pekáče a podlijeme vodou. Občas roládu obrátíme a propíchneme vidličkou. Pečeme 90 minut v troubě předehřáté na 220°C a pravidelně přeléváme vypékaným tukem.
  5. Roládu můžete jíst jak tepelně zpracovanou s brambory – nejlepší je bramborová kaše, tak i za studena s chlebem.

Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.

Komentáře

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WP Themes. | Thanks to Best Free WordPress Themes, Find WordPress Themes Free and Free WP Themes
Show Buttons
Hide Buttons