Výborná je i s jahodami nebo s rybízem.
Ingredience
4 vejce
160 g cukr moučka
1 vanilkový lusk
160 g hladká mouka
několik stonků rebarbory
Postup přípravy
Do mísy dáme vejce, moučkový cukr a vnitřek (zrníčka) vydlabaný z vanilkového lusku. Vše vyšleháme do světlé pěny. Poté přidáme po lžících hladkou mouku a ušleháme hladké těsto.
Stonky rebarbory důkladně očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Komu vadí její nakyslá chuť, promíchá ji v misce s cukrem.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy a nahoru rozložíme rebarboru. Pečeme na 180 °C přibližně 20 minut.
Líbil se Vám tento recept? Podělte se o něj s ostatními.
Komentáře
Doporučené recepty: