Bez polévek se naše víkendové obědy prostě neobejdou.
Ingredience
500 g brokolice
1 cibule
1 lžíce olej
1 menší řapíkatý celer
1 l voda
1 lžička sůl
1 lžíce máslo
10 g hladká mouka
1 smetana na vaření 12%
trocha pepře
1 rohlík
Postup přípravy
Brokolici omyjeme a nakrájíme na kousky. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji. Přidáme brokolici a na tenké plátky nasekaný řapíkatý celer.
Chvilku společně restujeme a potom zalijeme vodou. Osolíme a vaříme asi 30 minut, až je celer i brokolice měkká.
Z másla a mouky si připravíme řídkou jíšku a nalijeme ji do polévky. Rozmixujeme. Uvedeme zpět k varu a polévku zahustíme smetanou. Necháme projít varem a dochutíme pepřem.
Rohlík pokrájíme a na pánvi nasucho opečeme. Před podáváním nasypeme na polévku.
Komentáře
Doporučené recepty: